Sådan betaler du med betalingskort

1. Udfyld kortoplysninger
Når du gennemfører dit køb, skal du indtaste følgende kortoplysninger:

• Kortnummer. Det er 16 cifre. Det står på forsiden af dit betalingskort. Skriv uden mellemrum mellem tallene.
  • Udløbsdato. Det står på forsiden af dit betalingskort lige under kortnummeret.
  • Kontrolcifre (CVV/CVC-nummer). Det er 3 cifre. Det står på bagsiden af dit betalingskort, typisk der hvor du skriver din underskrift. Er der flere cifre end 3, så brug kun de sidste 3.

2. Godkend betaling
Dette punkt kan komme, alt efter beløbsstørrelse og hvis din bank kræver det. Betalingen skal godkendes på en af følgende to måder:

• Godkend med NemID-app, NemID nøgleviser eller SMS-kode: Indtast brugernavn og adgangskode og godkend betalingen via NemID-app, NemID nøgleviser eller SMS-kode.
  • Engangskode og personlig kode: Du modtager en engangskode på SMS, som indtastes med en selvvalgt, personlig kode. Det kræver, at du registrerer dit mobilnummer og et kodeord til dit dankort. Dette gøres på NETS hjemmeside.

Dette trin 2 skyldes nye EU-krav om onlinehandel som trådte i kraft den 4. januar 2021. Fremover skal du godkende dine betalinger på nettet med enten NemID eller en personlig kode (to-faktor-godkendelse).

Alt hvad der vedrører betaling og betalingsfejl er desværre udenfor vores kontrol og har du spørgsmål til konkrete fejl, enten ved betaling eller mht. NemID bedes du kontakte din bank.