Hvad betyder de forskellige aktivitetsniveauer?

Dit aktivitetsniveau siger noget om, hvor aktiv du i gennemsnit er set henover en almindelig uge.

Du kan ændre dit aktivitetsniveau løbende, hvis du ikke længere føler at det nuværende passer med din hverdag.

Når du vælger dit aktivitetsniveau skal du overveje hvor aktiv du i gennemsnit er over en normal uge. Du skal tage med, hvor meget du rører dig: Går/løber/cykler du til og fra skole eller arbejde? Står og går du meget i hverdagen? Gør du rent derhjemme? Træner du fast to/tre/fem gange om ugen? Og så videre.

Du må IKKE vælge stillesiddende og så at taste alt motion ind udover det, medmindre du virkeligt er reelt stillesiddende. Det vil give et forkert kaloriebehov. Du kan altid få bonus for motion, som går udover dit normale aktivitetsniveau, hvis du ønsker.

Aktivitetsniveauerne er inddelt som følger:

Stillesiddende

Du sidder ned hele dagen. Du har et stillesiddende arbejde, f.eks. kontorjob foran en skærm - eller skolearbejde. Du dyrker ikke motion i din fritid og du laver kun meget sjældent husligt arbejde. Du tager bil, bus, tog eller lignende når du skal transporteres.

Bemærk, at færre personer, end man lige skulle tro, har denne profil! Er du i tvivl, så vælg aktivitetsniveauet "Let" i stedet.

Let

Denne profil passer på de fleste, som ser sig selv som ikke særligt aktive. Du har enten et job, hvor du står eller går i løbet af dagen eller du cykler til og fra job, dyrker motion 1-2 gange om ugen eller er aktiv med almindeligt husholdningsarbejde (rengøring, indkøb, madlavning osv). Hvis du både har et aktivt job og fritid, så skal du overveje om du ligger på "Moderat" i stedet.

Vælg også dette niveau, hvis du ikke dyrker decideret motion, men har en normal, aktiv hverdag med indkøb, rengøring osv.

Moderat

Du har et fysisk krævende arbejde, hvor du står eller går og er aktiv hele dagen, f.eks. håndværker, butiksmedarbejder uden siddende arbejde eller du dyrker motion 3-5 dage om ugen. Hvis du gør begge dele, skal du overveje om du ligger på "Højt" i stedet.

Højt

Dit arbejde er meget fysisk krævende eller du dyrker intensiv sport 6-7 dage om ugen. Du er i god form. Hvis du gør begge dele, skal du overveje om du ligger på "Meget højt" i stedet.

Meget højt

Du træner intensivt flere gange om dagen: Du dyrker sport professionelt, er fitness instruktør, berider eller lignende, hvor du er hårdt fysisk aktiv det meste af dagen.